Ledningssökning

Är det dags för renovering? Är ritningarna över rören ofullständiga? Eller har du problem med att hitta läckor eller stopp i avloppet? Då kan du behöva en ledningssökning där vi lokaliserar rörens dragning eller olika problem som uppstått.

Vad är ledningssökning?

Ledningssökning är när man kartlägger rörens dragning när man inte kan lokalisera vart rör tar vägen eller har svårt att hitta vart avloppsproblem uppstått. Ledningssökning utförs också när en komplett ritning saknas för att kartlägga rörens dragning.

På Avloppsservice AB använder vi oss utav den senaste tekniken och utrustning som kan följa ledningarnas gång obehindrat genom jord, väggar och betong.

Hur går en ledningssökning till?

När vi utför en ledningssökning så för vi in en sond, även kallad sändare, in i rören. Sonden drivs framåt med en rörål eller en robotvagn och som kontinuerligt ger med sig en signal som vi spårar från markytan. Uppe vid markytan har vi en mottagare som fångar upp dessa signaler och vi kan då följa ledningarnas gång under marken.

Vi kartlägger på detta sätt ledningarna och skapar en fullständig och korrekt karta över deras dragning. Detta underlättar framtida ingrepp då man med en komplett ritning lättare kan avgöra vilka åtgärder som måste vidtas om problem i rören uppstår.

När behövs en ledningssökning?

Har du problem med att lokaliserar vart rören tar vägen, vart i rören som det läcker eller har blivit stopp? Då är ledningssökning rätt åtgärd då vi snabbt hittar svårfunna problem som vi sedan åtgärdar.

Du når oss på telefonnummer 08-25 17 32. Vi har öppet mellan 07.00-16.00 måndag till fredag, och resterande tider har vi akut jourservice 24/7 tillgängligt på samma nummer.

Vi är redo att hjälpa dig!

08-25 17 32
info@avloppsservice.se
Domnarvsgatan 31-33, Lokal 4 163 53, SpångaÖppettider:
Måndag- Fredag: 07:00-16:00
Jourservice gäller 24/7 utöver dessa tider.